Pozovite

+387 66 300 302

Montaža klima banja luka

Klime banja luka

Montaža klima Banja Luka

Montaža ili ugradnja klima uređaja najčešće predstavlja najveći problem. Nestručnom ugradnjom ili montažom se najčešće gubi garancija, a najveći broj kvarova klima uređaja nastaje usled loše ugradnje ili montaže.  Za dobru montažu su neophodni stručnost, specijalizovan alat i uređaji koji se ne mogu zameniti klasičnim kućnim. Iako je u startu malo veća cena isplatiće se ubrzo u eksploataciji. Gradski servis – Banja Luka vrši montažu klima uređaja, bez obzira da li ste ih nabavili kod nas ili negdje drugdje. Pored montaže, vršimo servis i održavanje Vaših klima uređaja, rashladnih vitrina i drugih uređaja.

Nakon dolaska u Vaš prostor pažljivo pristupamo zaštićivanju i po potrebi pomjeranju Vašeg namještaja. Istovremeno se dogovaramo o toku posla, mjestu montaže klima uređaja te mogućem trajanju montaže. Raspakujemo klima uređaj te na pod prostora u zoni rada podmećemo zaštitne prostirače radi zaštite poda.

Održavanje klima

Servisiranje i održavanje klime i ostalih rashladnih uređaja uključuje redovno periodično praćenje rada, te preventivno izvršavanje potrebnih servisnih zahvata u svrhu pravilnog rada rashladnog uređaja. Na klima uređaj se tokom rada taloži nečistoća, prašina i druge čestice iz zraka.

Takvo zaprljanje hladnjaka i kondenzatora klime može nepovoljno utjecati na sam rad klima uređaja, zdravlje korisnika te prouzrokovati različite vrste oboljenja. Servisiranjem takve posljedice izbjegavamo i osiguravamo dug i pravilan rad rashladnog uređaja.

Kako radimo?

Postupak našeg poslovanja

Vi nas
kontaktirate

Iznesete Vaše zahtjeve, ili problem koji imate.

Mi dolazimo
i intervenišemo

Ako je kvar mi to popravljamo,ako je nova ugradnja dogovaramo.

Vaša usluga je
za završena

Novo postavljena klima ili završen servis klime.

Gradski servis

Ugradnja klime– Gradski Servis

Montaža klima uređaja je proces ugradnje klima uređaja u prostoriju ili zgradu. Ovaj proces uključuje odabir odgovarajućeg mjesta za montažu, postavljanje unutrašnje i vanjske jedinice, spajanje rashladnog kruga, postavljanje elektroinstalacija i provjera ispravnosti rada.

Prvi korak u procesu montaže klima uređaja je odabir mjesta za montažu unutrašnje jedinice. To obično uključuje mjerenje prostorije kako bi se odredilo optimalno mjesto za postavljanje jedinice, uzimajući u obzir faktore poput izloženosti suncu, udaljenosti od vrata i prozora, i općenito rasporeda prostorije.

Nakon odabira mjesta za unutrašnju jedinicu, slijedi postavljanje vanjske jedinice, koja se obično postavlja izvan zgrade, na balkon ili na krov. Vanjska jedinica se spaja na unutrašnju jedinicu rashladnog kruga, što uključuje priključivanje cijevi za hlađenje, električnih kabela i drugih poveznica.

Sljedeći korak u procesu montaže klima uređaja je postavljanje elektroinstalacija, što uključuje provlačenje kablova za napajanje klima uređaja od vanjske do unutrašnje jedinice, te uključivanje u električni izvor. Elektroinstalacije moraju biti izvedene u skladu s lokalnim propisima i standardima kako bi se osigurala sigurnost.

Nakon što je montaža klima uređaja završena, provjerava se ispravnost rada, što uključuje testiranje hlađenja, provjeru temperature, provjeru protoka zraka, provjeru zvučne razine i druge aspekte koji su važni za optimalni rad klima uređaja.

Ukratko, montaža klima uređaja je proces ugradnje klima uređaja u prostoriju ili zgradu, koji uključuje odabir mjesta za montažu, postavljanje unutrašnje i vanjske jedinice, spajanje rashladnog kruga, postavljanje elektroinstalacija i provjeru ispravnosti rada.

Zatražite ponudu