Pozovite

+387 66 300 302

Najprodavaniji klima uređaj

GREE – najprodavaniji klima uređaji na svijetu

GREE Electric
Da li ste znali da je svaki treći prodani klima uređaj u svijetu proizveo upravo Gree? Sa sjedištem u gradu Zhuhai (Kina), i proizvodnjom koja se odvija u više desetina tvornica širom svijeta sa preko 80.000 zaposlenih, od čega je više od 10.000 inženjera iz odjela istraživanja i razvoja, Gree je zasluženo sjeo na prvo mjesto proizvođača klima uređaja u svijetu. Klima uređaji proizvedeni u Gree tvornicama priznati su od strane korisnika širom svijeta. Gree je i jedini kineski proizvođač koji ima priznanje „World Brand“ Međunarodne komisije za kontrolu kvalitete proizvoda. Godišnje se proizvede preko 60 miliona primjeraka kućne i preko 5,5 miliona primjeraka komercijalne serije klima uređaja. Priznati svjetski časopis, Fortune Magazin, uvrstio ih je u Top 100 kineskih kompanija 12 godina zaredom.

Prednosti Gree klima uređaja:

Wi-Fi modul

Gree zidni klima uređaji dolaze sa standardno integrisanim Wi-Fi sučeljem za upravljanje putem interneta. Korisnicima pruža fleksibilnost nad kontrolom rada njihovog uređaja, bez puno napora  obzira gdje se nalazili. Sve što je potrebno za Wi-Fi upravljanje jeste Wi-Fi smart aplikacija i registracija na „Gree Cloud Platform-u“ pomoću kojih upravljate svojim uređajem preko smart telefona, računara ili tableta bilo gdje u svijetu.

Karakteristike Gree klima uređaja:

  • Nizak nivo buke
  • Prirodno strujanje zraka (u potpunosti eliminišu neugodan osjećaj izloženosti puhanju)
  • Noćne krivulje koje omogućavaju neometani užitak čak i u snu
  • Turbo hlađenje
  • Učinkovito hlađenje čak i na 54°C vanjske temperature
  • Besprijekoran dizajn.

Dizajn:

Besprijekoran i profinjen ultra tanki dizajn unutrašnjih zidnih jedinica, savršeno se uklapa u sve tipove stambenih i uredskih prostora, te odražava njihovu kvalitetu. Jedinica također posjeduje elegantan LED zaslono za prikaz zadane temperature i trenutne temperature.

Uređaj je opremljen sa sedam brzina ventilatora, funkcijom izuzetno tihog rada, tehnologijom efektnog prirodnog strujanja zraka u prostoru (3D ispuh), ispuhom u vertikalnom rasponu od 180° koje omogućava ugodno hlađenje (bez direktnog puhanja), te 4 noćne krivulje i mnogim drugim funkcijama koje osiguravaju stvaranje ugodnog životnog okoliša.

Novi freon – R32

Novi R32 freon ima 3 puta manju vrijednost globalnog toplinskog potencijala u odnosu na trenutni freon R410A čime se drastično smanjuje negativni utjecaj na okoliš. Uvođenjem novog freona, osim što se smanjuje globalno zatopljenje, također se povećava i energetska učinkovitost klima uređaja, radi bolje sposobnosti izmjene topline. Također su i kapaciteti klima uređaja bolji, što znači da sistemi koriste 30% manju količinu freona za isti kapacitet

Naša preporuka: Predstavljamo vam G10 Inverterski zidni model U-CROWN – klima uređaj s kojim osiguravate ugodno grijanje i hlađenje tokom cijele godine, pri najekstremnijim vremenskim uvjetima. U-Crown klima uređaj se na tržištu od svojih konkurenata izdvaja zbog korištenja tehnologije dvostepenog kompresora, koja mu omogućava grijanje i zadržavanje nominalnog kapaciteta na ekstremno niskim temperaturama. U-Crown klima uređaj pri vanjskoj temperaturi od -15°C zadržava puni nominalni kapacitet grijanja, a njegov rad je garantovan i na -30°C i to s veoma visokim kapacitetom 80% nominalnog kapaciteta grijanja. Postiže visoke vrijednosti sezonskih koeficijenata učinkovitosti SEER i SCOP (A++).